20181024

Kebaikan kolagen untuk badan

KEBAIKAN KOLAGEN UNTUK BADAN.


Tahukan Anda?

Kolagen bertindak seperti “gam” 
yang mengikat tubuh anda dan ia 
ditemui dalam otot, tulang, tendon 
dan paling banyak, dalam kulit. 

Kolegen dikenali kerana manfaatnya 
kepada kulit, seperti menjadikan kulit 
anda lebih tegang, elastik, dan gebu, 
mengurangkan liang pori, kedutan dan 
garis halus, merangsang kulit yang 
lebih cerah dan licin, kuku yang kuat 
serta rambut yang lebat dan bersinar.*

Pengeluaran kolagen secara semula 
jadi berkurangan apabila umur 
bertambah, menyebabkan kulit 
kendur, kedutan dan garis halus 
terbentuk dan rawan pada sendi 
menjadi lemah. 

...

Kepentingan kolagen dalam badan.


Selain untuk kulit, Collagen Shaklee juga memberi manfaat seperti berikut:-

❤Mencantik dan menyuburkan rambut:
– Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis dan rambut. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang.

❤Mencantikkan kuku:
– Kurang kolagen boleh menyebabkan kuku kusam dan mudah patah.

❤Menegangkan payudara.


❤Menguatkan tulang:
– Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Jadi kita perlukan kolagen untuk tulang yang sihat.

❤Kesihatan Mata:
– kornea memerlukan kolagen, dan ia membantu otot mata supaya tetap anjal.

❤Otak:
– Memastikan otak sentiasa sihat. sel glya yang membekalkan nutrisi kepada otak disokong oleh kolagen. Otak yang mendapat bekalan kolagen memastikan minda yang sentiasa sihat, terutama semakin menua.

...

Ramai yang dah cuba dan sangat berpuas hati. Jom ramai2 beli dan rasai sendiri kehebatan Collagen Powder Shaklee ni.










Beli Collagen Powder Shaklee secara online menggunakan kad kredit/kad debit di SINI

Selepas pembelian dibuat hubungi saya untuk cara makan yang betul dan berkesan ya.

..

Info menarik untuk di baca:

..



Luv,

Saheera : 📲 http://Saheera01119555328.wasap.my

Id Shaklee: 1241112

Pengedar Shaklee Bebas

Area Tambunan-Ranau Sabah


PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

COD AREA TAMBUNAN-RANAU SABAH

POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PUN BOLEH

"testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan"


















20181023

MANFAAT SET HAMIL SHAKLEE



Manfaat Setiap Item Dalam Set Hamil Shaklee


ESP Shaklee

•Membekalkan protein untuk membina sel, tisum enzim dan otot ibu dan baby dalam kandungan.
•Membantu penyerapan zat dan nutrien dari makanan
•Mengurangkan risiko janin menjadi cacat
•Membantu penghasilan susu badan


Vitalea with iron (multivitamin) 120 biji

•Membekalkan zat besi untuk penghasilan darah yang cukup. 
•Elakkan pitam dan anemia (kekurangan sel darah merah)
•Wajah tidak kelihatan pucat akibar kurang Hb.


Vitamin B Complex 120 biji

•Mengandungi Folic acid
•Membantu mengawal tekanan
•Mengelakkan pigmentasi pada kulit
•Membantu kelembapan kulit.
•Membantu pembebasan tenaga dari makanan 
•Penting untuk pembentukan darah dan hormon


Vitamin C 180 biji

•Membantu bekalkan keperluan vitamin c harian tubuh
•Bertindak sebagai antioksidan pencegah kanser
•Memastikan penyerapan vitalea dan Vitamin B Complex lebih baik.
•Tiada pengawet dan pewarna. 


Omega Guard 90biji

•Membekalkan DHA untuk perkembangan otak bayi
•Membantu mengawal stress pada ibu
•Membantu mengawal berat badan semasa mengandung dengan memecahkan lemak.

Ostematrix 120 biji

•Membekalkan kalsium untuk membina tulang dan sel bayi
•Mengelakkan kekejangan otot dan  sakit badan.
•Mengelakkan sembelit.
•Senang membuang dan lawas
•Menstabilkan denyutan jantung


Beli Set Hamil Shaklee menggunalan kad kredit atau kad debit sekarang.

Tekan esell di bawah ini untuk beli.


Hubungi saya jika pembelian sudab di buat untuk mendapatkan jadu pemakanan Set Hamil Shaklee yang betul.

Atau untuk bertanya juga boleb hubunhi saya terus di nombor 011-1955 5328.

...




Luv,

Saheera : 📲 http://Saheera01119555328.wasap.my

Id Shaklee: 1241112

Pengedar Shaklee Bebas

Area Tambunan-Ranau Sabah


PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

COD AREA TAMBUNAN-RANAU SABAH

POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PUN BOLEH

"testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan"

















20181021

Beli Vitamin C promo October 2018

NAK BELI VITAMIN C SHAKLEE PROMOSI OKTOBER 2018.



Nak beli senang saja, boleh guna credit/debit kad.

Tekan esell untuk pembelian secara online ya.





Luv,

Saheera : 📲 http://Saheera01119555328.wasap.my

Id Shaklee: 1241112

Pengedar Shaklee Bebas

Area Tambunan-Ranau Sabah


PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

COD AREA TAMBUNAN-RANAU SABAH

POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PUN BOLEH

"testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan"

















20181018

ESP SHAKLEE UNTUK SIAPA

ESP SHAKLEE UNTUK SIAPA SEBENARNYA..





Apa Itu ESP Shaklee?

ESP atau Energizing Soy Protein adalah soya keluaran Shaklee.
ESP Shaklee mengandungi semua Asid Amino penting yang termasuk 9 Asid Amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan kita.
Satu hidangan ESP Shaklee ini mengandungi 14 gram Protein.
Apa yang menarik lagi mengenai ESP Shaklee ini ialah ianya tidak mengandungi Kolestrol dan Laktosa serta pewarna tambahan dan tiruan yang boleh membahayakan tubuh badan kita.
Dan paling penting soya Shaklee NON GMO. Maknanya tidak diubah suai kandungan genetiknya.
.
.

Kegunaan ESP Shaklee ni ada banyak sebenarnya manfaat ESP ni. 

Antara kegunaan  ESP Shaklee ini ialah:

● Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elak kerapuhan tulang.
●Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam, memberi kekenyangan, sesuai untuk diet untuk menguruskan badan.

Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan muka kerana protein penting untuk kulit.

●Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan.

●Memberi ton warna kulit yang sekata

●Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu.

●Membantu mengurangkan risiko kanser.

●Bertindak sebagai antioksidan.

●Menguatkan sistem imun tubuh.

●Mempertingkatkan tahap kolestol baik.

●Memelihara kesihatan jantung.

●Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

●Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

●Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.


Siapa perlukan ESP ni?

1. Ibu menyusu
2. Ibu hamil
3. Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
4. Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
5. Mereka yang mengalami masalah kesuburan
6. Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
7. Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan 
8. Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
9. Wanita yang inginkan payudara anjal
10. Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.

ANTARA TESTIMONI ESP NI..

Bacaan gula normal, gastrik kurang menyerang.

Selulit pudar, jeragat kurang.

Sunburn teruk cepat hilang dengan esp

Sebotol ESP cuma Rm161.25 sahaja.
Boleh beli DI SINI secara online guna kad kredit atau kad debit.

Sudah beli hubungi saya untuk cara pemakanan yang berkesan ya.

..

Luv,

Saheera : 📲 http://Saheera01119555328.wasap.my

Id Shaklee: 1241112

Pengedar Shaklee Bebas

Area Tambunan-Ranau Sabah


PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

COD AREA TAMBUNAN-RANAU SABAH

POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PUN BOLEH

"testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan"


















20181016

Promosi Vitamin C Shaklee

     PROMOSI VITAMIN C SHAKLEE OKTOBER 2018



Vitamin C ni badan tidak boleh hasilkan sendiri. Kena ambil  dari sumber luaran samada buah/sayur atau suplemen.


Antara simptom yang paling biasa dalam kekurangan vitamin C termasuklah:


🌻Mudah lebam
🌻Gusi bengkak
🌻Gusi berdarah
🌻Penyembuhan luka perlahan
🌻Gingivitis (keradangan gusi)
🌻Rambut kering dan berpecah
🌻Tompok merah kering pada kulit
🌻Kulit kasar, kering, bersisik
🌻Nosebleeds
🌻Sistem imun yang lemah.
🌻Gangguan penghadaman
🌻Kelebihan berat badan yang mungkin disebabkan oleh metabolisme yang perlahan
🌻Sendi bengkak dan menyakitkan

Apa yang best Vitamin C Shaklee ni?.


Vitamin C Shaklee dikenali sebagai Sustained Release Vita-C Pluss (500mg). Ia hanya di patent khas untuk Shaklee. Sangat berkesan dalam mengatasi radikal bebas untuk kulit yang sihat dan cantik.
Kelebihannya berbanding jenama lain adalah kerana:
Ia bukan Vitamin Sintetik

Semua vitamin Shaklee adalah natural.  Vitamin sintetik sebenarnya sangat banyak dijual diluar sana. Ia sangat bahaya dan memberi kesan antioksidan dan juga pro-oksidan.  iaitu ia berfungsi menghapuskan radikal bebas tetapi dalam masa yang sama ia turut menghasilkan radikal bebas yang berbahaya.

Ia mengandungi “Bioflavonoids”

Bioflavonoid adalah merupakan pigmen tumbuhan yang banyak dijumpai dalam buah sitrus. Fungsinya adalah membantu penyerapan Vitamin C  yang lebih baik serta memelihara itamin tersebut dari teroksidasi.  Vitamin C shaklee mengandungi 120mg bioflavonoid

 Tiada Perasa Tiruan

Vitamin C Shaklee tiada perasa tiruan. Ia dihasilkan dari ekstrak jagung serta sesuai untuk mereka yang perut sensitif
Vitamin C Shaklee bersifat Sustained Released.
Ia adalah sistem pelepasan berperingkat 500mg Vitamin C dalam masa 5 jam.  Ia bertujuan untuk meningkatkan penggunaan dan mengurangkan pembaziran 

Dapatkan sekarang dengan harga promosi. Bulan ni saja, BELI 3 DISKAUN 5%.


Apa kata pengguna Vitamin C Shaklee ?

Jeragat cepart hilang.

Tumit semaki  halus.
Muka cesrah dam bebas bebas jeragat.

Jom beli Vitamin C Shaklee.

Beli secara online menggunakan kad kredit/kad debit. Klik Esell.



Luv,

Saheera : 📲 http://Saheera01119555328.wasap.my

Id Shaklee: 1241112

Pengedar Shaklee Bebas

Area Tambunan-Ranau Sabah


PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

COD AREA TAMBUNAN-RANAU SABAH

POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PUN BOLEH

"testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan"



























20181012

KELEBIHAN AHLI SHAKLEE

KELEBIHAN AHLI SHAKLEE



Best tak jadi Ahli shaklee?

Biasanya kalau ada customer mahu beli produk dengan Saheera, Saheera akan suggest untuk daftar ahli terus.

"Kenapa kena daftar?  Saya just mahu guna produk, tak mahu bisnes."

Hahh..sebab tu kena baca sampai habis yaa..

Once dah daftar ahli Shaklee ni, kita berpeluang dapat tawaran2 yang Shaklee offer. SAMA RATA. Daftar sebab mahukan harga ahli atau daftar nak bisnes. Peluang tetap sama. Tak mahu bisnes bukan alasan tak mahu daftar ahli ya..😉

Lagi satu, bila dah guna produk Shaklee ni lagi senang kita sharing dekat family dan kawan2. Dan dalam masa yang sama kita dah buat diect selling. Mana tahu diorang berminat kan? Dah boleh tambah peluang untul dapat Cash Bonus pula.

...

So, apa kelebihan lepas register Shaklee ni?

Banyak sangat kelenihan sebenarnya. Antaranya:.

❤Dapat membeli produk dengan harga ahli yang mana lebih jimat dan berbaloi.
❤Layak mendapatkan promosi yang Shaklee tawarkan. Tentunya harga promosi kemintan ramai kan..😜
❤Dapat access Shaklee2u yang mana dalam ni macam2 info kita boleh dapat.
❤Bonus tunai dengan prestasi pembelian sendiri atau secara berkumpulan. Setiap pembelian ada point yang kita akan dapat. Beli produk untuk diri sendiri pun boleh dapat bonus tauu..
❤Bonus insentif kepimpinan sehingga peringkat yang ke-6. 
❤Untung runcit sehingga 21%.
❤Insentif perlancongan regional dan antarabangsa. Yaaaa...beli produk untuk diri sendiri pun berpeluang dapat FREE trip ni.
❤Kelas, Training dan Workshop ditawarkan secara FREE
❤Bonus insentif kereta pun ada. Bonus kereta berupa wang tunai.
❤Mana tahu rezki kamu naik rank, bolehlah dapat Pengiktirafan peringkat Malaysia dan antarabangsa.
So, inilah yang kita akan dapat bila jadi ahli Shaklee. Bisnes atau tak bisnes peluang tetap sama.

Best tak?

Peluang superb ni tak jumpa tempat lain tau.

Hanya di Shaklee.

Jom join sekarang.
Kalau dulu Rm68.90. Sekarang cuma Rm65 sahaja untuk register. GST dah tiada gaisss..kena cepat untuk grab peluang ni.😊


Untuk dapatkan khidmat nasihat dan bimbingan produk Shaklee Hubungi Saya.

Luv,

Saheera : 011 1955 5328

Id Shaklee: 1241112

Pengedar Shaklee Bebas

Area Tambunan-Ranau Sabah


PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

COD AREA TAMBUNAN-RANAU SABAH

POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PUN BOLEH


 "testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan"




20181011

KESAN KURANG VITAMIN C

KESAN KURANG VITAMIN C


Vitamin C adalah salah satu jenis vitamin yang larut dalam air dan memiliki peranan penting dalam melawan berbagai penyakit.

So, sangat penting untuk kita pastikan vitamin C cukup dalam badan untuk mengelak simptom kekurangan Vitamin C.

Sumber Vitamin C ni kita boleh dapat dengan senang di kedai. Contohnya limau, anggur, lemon, jambu, cili dan sebagainya.


Kesan kurang Vitamin C;


  • Sentiasa keletihan dan stress
  • Kulit nampak kusam
  • Nampak garis halus di muka
  • Kerap selsema
  • Mudah terjadi tanda lebam pada badan
  • Selalu mengalami gusi berdarah
  • Jika luka, sangat lambat proses penyembuhan, luka lambat kering
  • Mengalami anemia
  • Rambut mudah gugur
  • Kerap mengalami sakit sendi
  • Mengalami stress yang teruk dan depression
  • Masalah Ekzema
  • Kerap mengalami masalah pencernaan

Jadi jika anda mengalami salah satu atau beberapa simptom di atas, bermakna tubuh anda memerlukan tambahan Vitamin C


Kenapa perlu Vitamin C?

Baca juga : Eye Treatment Youth

Adakah suplemen Vitamin C terbaik dijual?

Ada...

Vitamin C Shaklee berbeza dengan vitamin c lain yang ada di pasaran.

Ia bukan Vitamin Sintetik

Semua vitamin Shaklee adalah natural.  Vitamin sintetik sebenarnya sangat banyak dijual diluar sana. Ia sangat bahaya dan memberi kesan antioksidan dan juga pro-oksidan.  iaitu ia berfungsi menghapuskan radikal bebas tetapi dalam masa yang sama ia turut menghasilkan radikal bebas yang berbahaya.

Ia mengandungi “Bioflavonoids”

Bioflavonoid adalah merupakan pigmen tumbuhan yang banyak dijumpai dalam buah sitrus. Fungsinya adalah membantu penyerapan Vitamin C  yang lebih baik serta memelihara itamin tersebut dari teroksidasi.  Vitamin C shaklee mengandungi 120mg bioflavonoid

Tiada Perasa Tiruan

Vitamin C Shaklee tiada perasa tiruan. Ia dihasilkan dari ekstrak jagung serta sesuai untuk mereka yang perut sensitif

Vitamin C Shaklee bersifat Sustained Released

Ia adalah sistem pelepasan berperingkat 500mg Vitamin C dalam masa 5 jam.  Ia bertujuan untuk meningkatkan penggunaan dan mengurangkan pembaziran



Promosi bulan beli 3 DISKAUN 5 %.

BELI VITAMIN C SEKARANG.
.

Sudah beli, jangan lupa hubungi saya untuk cara makan yang betul ya.


...


Luv,

Saheera : 📲 http://Saheera01119555328.wasap.my

Id Shaklee: 1241112

Pengedar Shaklee Bebas

Area Tambunan-Ranau Sabah


PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

COD AREA TAMBUNAN-RANAU SABAH

POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PUN BOLEH

"testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan"



















SET DETOX SHAKLEE

SET DETOX  SHAKLEE : Untuk permulaan baharu yang sihat. Mengapa Perlu Detox? Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari pe...